Što su to obnovljivi izvori?
Svi smo mi dobili na uplatnicama od HEP-a naknadu za obnovljive izvore energije, prirodne energente. Dakle, obnovljivi izvori su energija iz vjetrogeneratora, iz fotonaponskih elektrana, biomase i  hidroelektrana. Zadržat ćemo se na dijelu koji nam je najdostupniji. Sunčani fotonaponski sistemi daju vam više razloga da volite sunce. Poklanjaju vam potrebnu električnu energiju, štede novac i štite okoliš. Solarni sistemi su idealni za kleti, poljske kućice, vikendice, kampere i sve ljubitelje prirode koji bježe iz civilizacije. Solarni kompleti sadrže sve što je potrebno za proizvodnju ekološki čiste i besplatne električne energije u svim vremenskim uvjetima i kroz cijelu godinu. Solarni sistemi omogućuju da iskoristite snagu sunca, najveći i beskonačan izvor energije. Ovaj neiscrpan izvor energije dostupan je besplatno svugdje gdje sunce sja, korisnicima daje slobodu korištenja za svoja boravišta daleko od civilizacije. Za razliku nuklearnih i fosilnih izvora energije ne zagađuju okoliš i traže vrlo malo održavanja.

Mrežno vezani ili komercijalni fotonaponski sistemi omogućuju brz povrat cijelokupne investicije te daljnu uštedu na električnoj energiji ovisno o području u kojem se sagradi elektrana.

Po zakonu o električnoj energiji i kogeneraciji koji je stupio na snagu s 01.01.2019., svako mjerno mjesto (OMM), ima mogućnost priključenja u smjeru proizvodnje, do visine priključne snage kao kupca.

  • za kućanstva to znači neto mjerenje energije, tj. prebijanje dnevne i mjesečne proizvodnje/potrošnje s distributerom po istoj cijeni.
  • za poduzetništvo, potrošnja vlastite energije trenutno na mjestu proizvodnje, s prodajom viška proizvedene energije.

Solarna elektrana

Sunčane – Fotonaponske elektrane su ključna tehnologija na putu samoodrživosti i komercijalno profitabilnog izvora energije.

SAZNAJ VIŠE

Kako radi solarna elektrana?

Sunčane – Fotonaponske elektrane su ključna tehnologija na putu samoodrživosti i komercijalno profitabilnog izvora energije.

SAZNAJ VIŠE

Solarna tehnologija

Riječ Fotonapon je kombinacija Grčke rijeći za svjetlo i imena fizičara Allesandro Volta.

SAZNAJ VIŠE

Fotonaponski sustavi

Solarni fotonaponski pretvornici služe za izravnu pretvorbu (Sunčeve) svjetlosti u električnu energiju, a izvode se izvode kao fotonaponske ćelije.

SAZNAJ VIŠE

Reference

Radimo na čitavom prostoru RH, pogledajte jedan mali dio naših referenci.

PREGLED REFERENCI
Fotonaponski sistemi i sunčane elektrane

Nazovite, pošaljite e-mail ili nas posjetite na našim Facebook stranicama!

JAVITE NAM SE S POVJERENJEM! UGRADITE SUNČANU ELEKTRANU!

Pogledajte naše reference